MTL-BU Tank Vezetés

Product Details

MTB-LU Vezess egy 240 Lóerős Orosz harckocsit!

Megtapasztalhatod milyen érzés egy igazi harckocsit vezetni illetve azzal utazni. Ez egy igazi egyszeri élmény az életben amit jobb nem kihagyni! A robosztus páncélzat, a katonás kényelem a lóreők a hang és a füst együtt felejthetetlen élményt ígér bárkinek                                                                       

        14 és 90 év között! 

 

MTL-BU

Típus páncélozott szállító jármű
Fejlesztő ország  Szovjetunió
Általános tulajdonságok
Személyzet 2 fő (további 6 fő a deszanttérben)
Hosszúság 7,21 m
Szélesség 2,85 m
Magasság 1,905 m
Tömeg 15,55 t
Páncélzat és fegyverzet
Páncélzat maximálisan 10 mm
Műszaki adatok
Motor JaMZ–238N dízelmotor
Teljesítmény 300 LE
Felfüggesztés torziós rugók
Sebesség 61 km/h
Hatótávolság 500 km

Fejlesztés

Az 1970-es években a Szovjet Központi Autó és Vontató Igazgatóság elindított egy programot, melynek célja az AT–P típusú tüzérségi vontatók leváltása volt egy új generációjú járművel. Az MT–L járművet, amely a PT–76 harckocsi alvázán alapult, erre a célra fejlesztették ki. Az MT–LB a jármű páncélozott változata volt. Sorozatgyártása az 1970-es évek elején indult, gyártása olcsó volt, mivel számos meglévő alkatrészeket felhasználtak, ideértve a motort, ami történetesen egy teherautó motorja volt. Az MT–LBu nagyobb, fegyvertelen változat, amely több speciális jármű alapját képezi. Gyártását a szovjet Harkovi Traktorgyárban, Lengyelországban (Stalowa Wola) és Bulgáriában (Beta JSCo.) végezték.

Leírás

A személyzet - a vezető és a parancsnok - a jármű elejében kialakított fülkében helyezkedik el, a motor mögöttük kapott helyet. A jármű hátuljában kialakított küzdőtér 13 m³-es. A jármű képes 6500 kg-nyi teher vontatására. A jármű teljesen kétéltű, a vízben lánctalpaival hajtja magát.

A járművet 3-10 mm vastag könnyű páncélzattal látták el a kézifegyverek tüze és a tüzérségi lövedékek repeszei elleni védelem érdekében. A küzdőtér tetején lévő tetőajtó hátrafelé, a jármű hátulján lévő ajtó pedig oldalra nyílik. Az MT–LBu-n csak két lőrést alakítottak ki: egyet a jobb oldal elején, egyet pedig a hátsó ajtón.

A vezető rendelkezik egy TVN–2 infravörös periszkóppal, amely az OU–3GK infravörös/fehér keresőfénnyel kombinálva nagyjából 40 méteres látótávolságot biztosít éjszaka. Az MT–LBu-t felszerelték egy GO–27 vegyi és sugárfelderítő készülékkel, FVU szűrőrendszerrel és navigációs berendezéssel.

Magyarország

  • MFAJ – műszaki felderítő akadály-elhárító jármű

175.000 HUF

Qty :
participants :

Price / Participants: 175.000 HUF